Lataa pdf...
Työpaikkasuomea ravintola-alalle

Tarvitsetko sinä tai yrityksesi työntekijät ravintola-alan sanastoon keskittyvää suomen kielen koulutusta? Järjestämme ravintola-alan työpaikkasuomi -kurssin Kotkassa ja Kouvolassa keväällä 2018                       

Työpaikkasuomea ravintola-alalle

  • Työnantaja voi hankkia koulutuksen työntekijöilleen
  • Koulutus lisää kielitaitoa ammattiin liittyvissä suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa
  • Räätälöidään ammatin ja työtehtävien mukaan
  • Koulutus sisältää lähtötason testauksen
  • Ryhmät ja koulutuksen sisältö räätälöidään kielitaitotason mukaan
  • Kesto 60 tuntia
  • Koulutus sisältää lisäksi itsenäistä opiskelua
  • Koulutukseen voi osallistua henkilöitä eri yrityksistä
  • Kouluttajana Aikuiskoulutuskeskus Kouvola

Kenelle?

  • Suomessa työskentelevät ulkomaalaistaustaiset työntekijät ja yrittäjät
  • Kaikille kielitaidon lähtötasoille
  • Työntekijällä on oltava oleskelulupa ja voimassa oleva työsuhde, yrittäjällä on oltava Suomessa toimiva yritys
  • Koulutusta hankkivan työnantajan/yrityksen tulee täyttää ESR-tuen myöntämiselle asetetut ehdot, jotka tarkistetaan hakemusvaiheessa.

Sisältö

  • ruokalistasanasto
  • ruoanvalmistusmenetelmät ja raaka-aineet
  • keittiön koneet ja laitteet
  • maksutilanteet, maksuvälineet ja päivittäinen tilitys
  • asiakaspalvelutilanteet
  • ravintolasalin sanasto, kattaus
  • yrittäjyyteen liittyvä sanasto
  • alaa säätelevät määräykset ja viranomaistoiminta
  • alan työehtosopimus

Koulutusaika ja koulutuksen kesto

  • Lähtötasotestaus verkkototeutuksena 13.3.2018 klo 14.
  • Opetus Kotkassa maanantaisin ja keskiviikkoisin 26.3.–16.5. klo 14.30-17.30 ja Kouvolassa tiistaisin ja torstaisin 27.3.–22.5. klo 14.30–17.30.
  • Kesto 60 tuntia.

Hinta

Yrityksen maksuosuus on noin 190€/hlö, koulutus toteutuu kun ryhmässä on 4 opiskelijaa.

Koulutuksen lopullinen hinta määräytyy ryhmäkoon ja työnantajan yrityskoon (työntekijämäärä ja liikevaihto/taseen loppusumma) mukaan. Koulutusryhmä toteutuu kun osallitujia on vähintään 4. Koulutus järjestetään Työvoiman liikkuvuus Euroopassa (ESR) – hankkeen kautta. Koulutus on de minimis – tukea työnantajalle/yrittäjälle.

Ilmoittautuminen

23.2.2018 mennessä: Kalle Lahoniitty, puh. 0295 026 028, kalle.lahoniitty@ely-keskus.fi

Koulutusesite

Työpaikkasuomea ravintola-alalle KVLAKK 2018.pdf

Lisätietoja antavat

Kalle Lahoniitty, puh. 0295 026 028, kalle.lahoniitty@ely-keskus.fi

Kalle Sarlund, puh. 0400631 212, kalle.sarlund@kvlakk.fi

www.ely-keskus.fi/web/tyovoimanliikkuvuus

www.te-palvelut.fi/eures