Lataa pdf...
Linja-autonkuljettaja

Ammattitutkintoon valmistava koulutus (27 opintoviikkoa). Koulutus järjestetään peruskurssina tai henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.

Alkavat koulutukset

Koulutusaika Korttiluokka Koulutustyyppi
Varmistuu 2017 Aloitus B-kortilla Omaehtoinen
Varmistuu 2017 Aloitus C-kortilla Omaehtoinen

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedot ja taidot, että hän suoriutuu työssäoppimisen kautta tavallisimmista linja-autonkuljettajan tehtävistä.

Teknisten suoritusten ja tieliikennettä koskevan lainsäädännön lisäksi opiskelija hallitsee hyvän ja joustavan asiakaspalvelun perusteet. Palvelultaan hän on asiakaslähtöinen ja osaa ratkaista itsenäisesti asiakaspalvelun ongelmatilanteita. Hän osaa tiedottaa linja-autoalasta asiakkaitaan ja ymmärtää sen merkityksen.

Opiskelija osaa suorittaa linja-auton ja sen varusteiden tavanomaisimmat huoltotoimenpiteet ja osaa tunnistaa niiden tyypillisimmät toimintahäiriöt. Hän tietää ja ymmärtää ennakoivan huollon merkityksen ajoneuvon ja sen lisä-laitteiden toimintavarmuuden ylläpitämiseksi.

Opiskelija osaa itsenäisesti liikkua erilaisissa liikenneympäristöissä Suomessa ottaen huomioon tyypillisimmät vaaratilanteet. Hän on ajotavaltaan turvallinen ja suvaitsevainen sekä kalustoystävällinen ja kustannustietoinen. Vaaratilanteet hän osaa hoitaa joustavasti ja liikenneturvallisesti.

Hän hallitsee rahastuksen ja rahtitavaraliikenteen perusteet ja osaa käyttää tavanomaisimpia rahastuslaitteita oikein sekä tuntee tavallisimmat matkalippu-lajit. Rahdinkuljetustehtävistä hän suoriutuu itsenäisesti asennoituen siihen asiallisesti ja tuntien hinnoittelun perusteet.

Kohderyhmä

Henkilöt, joilla on

  • B-luokan tai C-luokan ajolupa ja syventävä vaihe suoritettu (ei väliaikaisella ajoluvalla)
  • Halukkuus kuljetusalan palveluammattiin, asiakaspalvelukyky-, -taito sekä –halukkuus
  • Kuljetusalan peruskoulutus tai työkokemus on suotavaa
  • Asiakaspalveluun liittyvä työkokemus edesauttaa menestymisessä.
  • Linja-autokuljettajakoulutukseen ikävaatimus on 24 vuotta.
  • Vakavia liikennerikkomuksia ei sallita.
  • Valittujen on esitettävä ajokorttirekisteriote ennen koulutuksen alkua.

Opinnot

Opiskelu tapahtuu työpainotteisesti: työn osuus kaikessa ammatillisessa opiskelussa on yli 50 %. Opiskelun alkuohjauksen aikana selvitetään opiskelijan opiskelutottumukset ja aikaisemmat alan opinnot, joiden pohjalta opiskelijalle voidaan laatia henkilökohtainen opintosuunnitelma.Tehtyä opintosuunnitelmaa tarkennetaan opintojen edistyessä tarvittaessa. Koulutuksen kesto on n.7 kk/ 27 opintoviikkoa sisältäen n. 2 kk työssäoppimista.

Hinta

Opiskelijamaksu 320 €. Lisäkuluja aiheutuu
koulutuksen ajalta viranomaismaksuista n. 300 - 450€.

Haku ja lisätiedot

Haku koulutukseen avautuu myöhemmin.
Kirjallisten hakemusten perusteella valitaan haastatteluun kutsuttavat.

Pidätämme oikeudet hintojen ja päivien muutoksiin.

Toimialapäällikkö Kalle Sarlund
puh. 0400 631 212
kalle.sarlund@kvlakk.fi