Lataa pdf...
Hotelli-, ravintola- ja cateringala

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto


Koulutuksen kesto

Koulutuksen kesto määräytyy opiskelijan osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Kohderyhmä                                                                                      

Koulutus soveltuu henkilöille, joilla on jo alan työkokemusta tai alasta kiinnostuneille. 

Koulutus soveltuu hyvin myös alasta kinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito.

Tavoite   

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai osioita siitä sekä tarvittaessa myös hygienia- ja anniskeluosaamispassit.

Koulutuksen sisältö

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:
Majoitus- ja ravitsemuspalveluissa toiminen

Suuntautumisvaihtoehdon mukaisesti:
Asiakaspalvelun koulutusohjelma tai osaamisala, tarjoilija

  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu 

Kokin koulutusohjelma tai osaamisala, kokki

  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Lisäksi valitaan 3 tutkinnon osaa kaikille valinnaisista tutkinnon osista.

Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1352660/naytto/tiedot

Työssäoppiminen ja ammattityö   
Työssäoppiminen muodostuu ammattityöstä aikuiskoulutuskeskuksessa ja yrityksissä tapahtuvasta työssäoppimisesta.

Haku   
Jatkuva haku.  Hae koulutukseen täyttämällä tämä sähköinen hakulomake

Lisätietoja                                                                                  

Aikuiskoulutuskeskus Kouvola, toimialapäällikkö Kalle Sarlund, kalle.sarlund@kvlakk.fi