Lataa pdf...
Hotelli-, ravintola- ja cateringala

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto


Koulutuksen ajankohta

Koulutus on alkanut toukokuussa. Voit tiedustella paikkoja oppilaitoksesta.

Koulutuksen kesto

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. 

Kohderyhmä                                                                                      

Jos olet 20–29-vuotias ja sinulla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa, nyt sinulla on mahdollisuus hankkia ammatillinen pätevyys maksutta. Koulutuksen kautta voit suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai tutkinnon osia.  Tarvittaessa saat ohjausta opintojen suunnittelemiseen. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja aiemmin hankkimasi osaaminen esim. työelämässä otetaan opintojen suunnittelussa huomioon. Koulutus on kohderyhmään kuuluville maksutonta.

Koulutus soveltuu hyvin myös alasta kinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito.

Tavoite   

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto tai osioita siitä sekä tarvittaessa myös hygienia- ja anniskeluosaamispassit.

Koulutuksen sisältö

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:
Majoitus- ja ravitsemuspalveluissa toiminen

Suuntautumisvaihtoehdon mukaisesti:
Asiakaspalvelun koulutusohjelma tai osaamisala, tarjoilija

  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu 

Kokin koulutusohjelma tai osaamisala, kokki

  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Lisäksi valitaan 3 tutkinnon osaa kaikille valinnaisista tutkinnon osista.

Tutkinnon perusteet: http://www.oph.fi/download/125114_HotRaCa.pdf

Työssäoppiminen ja ammattityö   
Työssäoppiminen muodostuu ammattityöstä aikuiskoulutuskeskuksessa ja yrityksissä tapahtuvasta työssäoppimisesta.

Haku   
Koulutus on alkanut toukokuussa.

Lisätietoja                                                                                  

Aikuiskoulutuskeskus Kouvola, kouluttaja Riitta Kujala, puh. 0400 957 200